Gå til innhold

Definisjoner i denne teksten:

  • StilleVannSkvulp, Organisasjonsnummer 923 007 598, omtales heretter som «vi», «vår» og «oss» i denne teksten.
  • Besøkende på nettstedet samt kunder omtales heretter som «du» og «deg» i denne teksten.
  • Personalia: Navn, adresse, telefonnummer og e-postadresse.
  • Kjøpsinformasjon: Personalia + hvilke varer du har kjøpt, kjøpssum samt dato for kjøp og avsendelse.
  • Kjøpshistorikk: Personalia + Kjøpsinformasjon – arkivert etter kjøpsdato.
  • Personopplysninger: Personalia + IP-adresse + Kjøpsinformasjon + Kjøpshistorikk.
  • Behandlingsansvarlig: Den som har ansvar for behandling av personopplysninger. Behandlingsansvarlig kan deligere arbeid som inkluderer behandling av personopplysninger, til en databehandler. Det er behandlingsansvarlig som har ansvar for at personopplysningene som behandles også av databehandlerne, håndteres i tråd med regelverket.
  • Databehandler: En databehandler er en person eller organisasjon som behandler persondata på instruks fra behandlingsansvarlig.
  • Utlevering:

Innledning- Overordnet flyt av personopplysninger

Stille Vann Skvulp har to betalingspartnere som håndterer hele betalingsprosessen, heretter omtalt som «deres». Når du gjennomfører et kjøp hos oss vil dine personopplysninger registreres i deres systemer for å kunne gjennomføre 1) transaksjonen og 2) forsendelse av varene dine. For å kunne sende varene dine til deg leverer våre betalingspartnere personopplysninger som trengs for å sende deg varene dine, til oss. I tillegg mottar vi detaljer rundt selve transaksjonen som kreves for vår regnskapsføring. Dette inkluderer opplysninger som tidspunkt for handelen, kjøpssum etc. Stille Vann Skvulp mottar aldri opplysninger som kreves for å gjennomføre selve handelen, dvs kontoopplysninger som kortnummer og kontonummer. I dette forholdet er Stille Vann Skvulp og betalingspartnerene definert som felles behandlingsansvarlige. Når du velger å benytte deg av deres betalingsløsning, gjelder også deres personvernerklæring.

Når en handel er gjennomført vil opplysninger rundt handelen overleveres vår regnskapsfører for videre behandling. Stille Vann Skvulp er behandlingsansvarlig i dette forholdet, regnskapsfører er databehandler, og partene har inngått en databehandleravtale for å sikre forsvarlig behandling av dine personopplysninger.

Personopplysningene behandles og lagres i vårt regnskapsprogram PowerOffice. I dette forholdet er Stille Vann Skvulp behandlingsansvarlig, regnskapsbyrået er databehandler og regnskapsprogrammet er en underleverandør for databehandleren. Vår databehandler og deres underleverandør inngår egen databehandleravtale for behandling av dine personopplysninger.

Hvilke personopplysninger vi samler inn og hva de brukes til

  • Når du handler hos oss registrerer du dine Personalia i vårt system. Denne informasjonen trenger vi for å kunne sende deg varene dine, samt for å sende deg ordrebekreftelse, ordrestatus og for eventuelle andre nødvendige henvendelser angående bestillingen din.
  • Når du gjennomfører et kjøp hos oss får du mulighet til å opprette en brukerkonto. På denne kontoen kan du selv legge inn og administrere betalings- og leveringsadresser, samt bla tilbake i tidligere gjennomførte kjøp. 
  • Når du har handlet hos oss blir informasjon om handelen, såkalt kjøpsinformasjon, lagret i våre sytemer. Opplysningene benyttes til bokføring.
  • Når du melder deg på vår VIP-liste blir epost-adressen din lagret i vår mailingliste lokalt i vårt system samt i vårt verktøy for å sende ut nyhetsbrev.
  • Google Analytics innhenter informasjon basert på IP-adressen til hver enkelt bruker. Dynamisk IP-adresse er definert som en personopplysning. Informasjonen benyttes i statistikk for å analysere brukervennligheten på våre nettsider. Statistikk av interesse er for eksempel hvilket land eller region  besøkende kommer fra, hvilken side de først landet på, hvor lenge de oppholder seg på hver enkelt side, hvor ofte varer legges i kassen osv. Vi ser på massehandlinger og mønstre, ikke enkeltpersoner.

E K S E M P E L : Vi ser at en høy andel besøkende lander på en spesifikk side, og forlater nettsiden etter kort tid. Vi kan da se på denne «landingssiden» og vurdere om det er tilstrekkelig med informasjon på denne siden for at besøkende skal finne fram til det den kom til oss for.

Informasjonskapsler

Informasjonskapsler er små tekstfiler som plasseres i din nettleser når du besøker våre nettsider.

Vi benytter informasjonskapsler for å forbedre din brukeropplevelse på våre nettsider, eksempelvis for å lagre dine valg, din ønskeliste og passord, og for at ulike elementer i våre nettsider skal fungere.

Behandling av dine personopplysninger

Vi behandler dine personopplysninger i henhold til personopplysningsloven (LOV-2018-06-15-38), EUs personvernsforordning for personvern (EU/2016/679), bokføringsloven (LOV-2004-11-19-73) og annet relevant regelverk.

Samtykke

Vi behadler dine data på grunnlag av ditt samtykke. Her er en oversikt over hvordan vi innhenter ditt samtykke til å behandle dine personopplysningner i henhold til vår personvernerklæring:

  • Første gang du besøker denne nettsiden vil du bli oppfordret til å lese vår personvernserklæring gjennom et banner nederst på siden. Ved å akseptere- eller fortsette å benytte våre nettsider antar vi at du samtykker til at vi behandler dine personopplysninger i henhold til denne personvernerklæringen. Link til denne personvernerklæringen er alltid tilgjengelig for deg i bunnen av nettsiden vår.
  • Ved endringer i vår personvernerklæring vil du igjen bli oppfordret å lese vår oppdaterte personvernerklæring.
  • Vi innhenter ikke samtykke til bruk av informasjonskapsler siden du kan regulere dette ved innstillinger i nettleseren din.

Ved å benytte våre nettsider/ handle hos oss samtykker du til at vi kan benytte dine personopplysninger som beskrevet i denne personvernerklæringen.

Hvem vi deler dine personopplysninger med og hvorfor

Vi deler dine personopplysninger med våre tjenesteleverandører for å kunne gjennomføre den avtalte handelen. Når vi samler inn personopplysninger om deg er vi definert som behandlingsansvarlige for disse opplysningene. Når vi deler personopplysninger om deg med våre tjenesteleverandører er de definert som databehandelere, og handler på vegne av Stille Vann Skvulp. Våre tjenesteleverandører kan også være definert som databehandlere 

Følgende tjenesteleverandører vil behandle dine personopplysninger når du handler hos oss:

  • Klarna Norge AS (behandlingsansvarlige) håndterer transaksjonen, og deler nødvendige opplysninger med oss slik at vi kan sende deg varene dine.
  • Vårt Regnskapsbyrå Ski Konsulentbyrå AS (databehandler), vil ha tilgang til dine personopplysninger når de fører vårt regnskap.
  • Regnskapsprogrammet PowerOffice (underleverandør av vårt regnskapsbyrå) tilrettelegger for behandling og skylagring av dine personopplysninger for oss og vår databehandler.
  • Stille Vann Skvulp kan dele dine personopplysninger med myndighetene dersom dette pålegges.

Hvem andre har tilgang til dine personopplysninger

  • Innehaver i Stille Vann Skvulp vil ha tilgang til dine personopplysninger for å kunne behandle ordren din.
  • Ansatte i Posten og Bring vil kunne se ditt navn og din adresse når de håndterer varene dine, men de er ikke definert som databehandlere siden deres oppdrag går ut på å levere varene dine til deg, ikke å behandle personopplysningene dine.
  • Dersom du har registrert epostadressen din for å motta vårt nyhetsbrev, vil denne lagres i en mailingliste hos oss og hos MailChimp. MailChimp er et verkrøy for å bygge- og sende ut eposter. MailChimp behandler ikke persondata på våre vegne, og har ingen formål utover å være et verktøy for oss, og defineres dermed ikke som en databehandler.

Hvordan vi sikrer dine personopplysninger

  • Kommunikasjon mellom din nettleser og webserver er kryptert.
  • Din ordre samt kjøpshistorikk er tilgjengelig for deg dersom du har opprettet en konto, for innehaver av Stille Vann Skvulp samt vårt regnskapsbyrå. Tilgang er adgangsregulert ved personlig passord.
  • Epost-korrespondanse er adgangsregulert med personlig passord.

Hvor lenge vi oppbevarer dine personopplysninger

  • Kjøpshistorikk oppbevares i inntil 5 år og i henhold til bokføringsloven. Kjøpshistorikken oppbevares både i vår database, i vår back-up, i vårt regnskapsprogram og hos vårt regnskapsbyrå.
  • Din epost-adresse lagres i vår mailingliste fra du melder deg på VIP-listen til du melder deg av.
  • Informasjonskapsler med visningsvalg varer i ett år.
  • E-post-korrespondanse kan lagres i vår mailboks i ubestemt tid.

Innebygget innhold fra andre tjenester

Innhold på våre nettsider kan inkludere innebygd innhold (f.eks. bilder, sosiale medier og betalingshåndtering). Innebygd innhold fra andre nettsteder oppfører seg på nøyaktig samme måte som om den besøkende hadde besøkt nettstedet som det innebygde innholdet kommer fra, og bruk av disse funksjonene er underlagt personvernserklæringen til selskapet som leverer tjenesten. Et eksempel på dette er om du velger å dele noe av vårt innhold på Facebook ved å trykke på et del-på-Facebook -ikon. Tjenesteleverandøren er da såkalt behandlingsansvarlig for dine personopplysninger.

Endring i personvernerklæring

Vi kan endre personvernerklæringen vår for å møte nye myndighetskrav eller fordi vi har endret praksis i bedriften. Du vil da bli oppfordret til å lese den nye personvernserklæringen vår og samtykke til denne neste gang du besøker våre sider.

Innsyn og sletting

  • Du kan også be om at vi sletter alle personopplysninger vi har om deg. Dette omfatter ikke opplysninger vi er pålagt å lagre av administrative, juridiske eller sikkerhetsmessige årsak.
  • Dersom du ber oss om å slette dine personopplysninger vil vi gjøre dette, samt gjennomføre en ny back-up av våre nettsider etter slettingen er gjennomført. Dine personopplysininger vil da være permanent slettet fra vår database.
  • Du kan til enhver tid melde deg av fra VIP-listen. Du finner link i bunnen av hver epost. Din epost-adresse vil da fjernes permanent fra VIP-listen.